sestdiena, 2018. gada 10. novembris

Svešzemju iespaidos

Šovakar ne pārāk gari par diviem svešzemju iespaidiem, kuri pat savienojās vienā nedēļā.
Pirmais - Stokholma - balvas ceļojums no "Zvaigznes ABC". Godīgi sakot, tas bija negaidīts pārsteigums, bet sāku nervozēt uzreiz pēc rezultātu ieraudzīšanas, jo man visu laiku ir bijusi pietāte pret jūras slimību. Turpceļā iedzēru spectableti, viss bija labi, līdz izlēmām aiziet aplūkot prāmja veikalu. Acīmredzot pastiprinājās vējš, alkohola pudeles tinkšķēja, galvā un vēderā uzreiz nelāga sajūta, manījos atpakaļ uz kajīti. Vārdu sakot, mans kruīzs lielākoties pagāja horizontālā stāvoklī. Sākumā domāju - tas arī būs lieliski, jo tikšu pie daudz miega, bet turpceļa naktī acis bija vaļā pie katra lielā viļņa, klāju zemāk trīs reizes kaut kur triecās kāds auto... Varēju jau sev skaitīt, ka šie prāmji brauc katru dienu, šī nav vētra, vien stiprs vējš, tomēr sirsniņa trīcēja, ja tikām uzšūpoti augstāk vairāk kā trīs reizes. Rīts gar salām beidzot bija rāms. Un skaists.
Stokholmā bija auksts. Ik pa laikam sniga (Latvijas sniegu tā arī vēl neesmu šoruden redzējusi). Sauszemes laiks aizritēja tūrē pa pilsētu. Ak, arhitektūra, arhitektūra! Domāju, ka atgriezīšos. Kādā vasarā,  ar otru prāmi, ar savu maršrutu un zviedru kūkām.
 
 
 
Otrais - Lux filmu dienas, kuras priecēja mēneša sākumā. Pateicoties draudzenei, pieteicos un aizgāju uz sestdienas filmu - "Woman at War" ("Islandes amazone", 2018). Skarba. Skatoties uz lielā ekrāna, šķita, ka esmu tur - Islandē. 

2 komentāri:

  1. Man sagribējās uz Stokholmu. Neesmu tur bijusi mierīgā pastaigā, vien komandējuma lietās kādreiz.. Paldies par ieskatu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aija, man arī bez mierīgas pastaigas - vispirms divas stundas ekskursijā autobusā, no trešās, kuru vajadzēja iet kājām, pietika ar gida stāstījumu pie karaļa pils, jo stāvēt bija gan auksti, gan sapratām, ka netiksim tur, kur gribēja mūs aizvest vienīgais Stokholmas virtuālais pētnieks, kam bija brīvas piecas dienas, lai to darītu. :)

      Dzēst