sestdiena, 2019. gada 21. septembris

Dārzeņu vafelītes

Sazin kamdēļ ceļš pie sāļā varianta locījās līkloču līkločiem, bet tā garša mutē (sajūtās) vēl bija. 😊 Šorīt skatos un brīnos, nu ir - ir tak pilns internets arī ar sāļo vafeļu receptēm! Palasīju, sastiķēju savējo, aizskrēju uz veikalu pēc dažiem niekiem un ķēros pie mīklas taisīšanas un cepšanas. Cik noprotu, der jebkura vafeļu panna.

Nepieciešamās izejvielas:
  • 140 g milti (nepilna glāze);
  • 100 g sviests;
  • 100 ml piens;
  • 100 g siers (tāds, kurš kūst);
  • 2 olas;
  • 1 vidējs sīpols;
  • 1/2 burkāns;
  • garšvielas.
Gatavošana: 

Nomizo sīpolu. Notīra un uz smalkās rīves sarīvē burkānu. Sarīvē sieru (sakritības pēc, "Talsu ritulis ar zaļumiem" - ikdienā nepērku, bet ēdienu dažādošanai atkal un atkal sanāk nopirkt šo). Izkausē sviestu (katram sava metode. Man arī nu jau iegājies paņemt mazo katliņu, ieliet nedaudz ūdeni un "uzsēdināt" uz tās bļodiņu ar jebko, ko vajag izkausēt).

Miltus iesijā bļodā, pakāpeniski pievieno sviestu, sieru, dārzeņus, pienu, olas. Ja vēlme pēc lielāka sāļuma par siera piešķirto, tad pievieno sāli. Garšas bagātināšanai var pievienot jebkuru garšvielu, kas iet pie sirds. Jo īpaši labi te iederas ķimenes. Mīkla ir pabieza krējuma konsistencē.

Uzkarsē vafeļpannu, ar karoti liek mīklu uz pannas un cep.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru