piektdiena, 2015. gada 23. janvāris

Gads Neimindes zīmē - 3. daļa

Mīļie, kuri cītīgi sekoja Daugavgrīvas puses aprakstiem, piedodiet, ka Neimindes 3. daļa ļoti aizkavējusies melnrakstu mapē... Sapratu, ka divos iepriekšējos ierakstos ar šo nosaukumu (1. daļa, 2. daļa), tā arī neesmu izskaidrojusi vārda saistību ar manām ekskursijām, tātad - Neiminde ir viens no agrākajiem Daugavgrīvas cietokšņa nosaukumiem:) Būtībā šoreiz vairs nebūs par cietoksni, bet par citām vietām tajā pusē, ko redzēju vai par kurām uzzināju šo lielisko ekskursiju laikā:) Tātad es biju uz divām, bet par visām 2014. gada ekskursijām, pārgājieniem var vēl lasīt te:) Tēja un ābolkūka gan izpalika:) 
Kaut arī maršruts bija viens un tas pats, novērtēju, ka tomēr tika kaut kas dažādots, izmests kāds līkumiņš, lai parādītu, ko citu, piemēram, 14. decembra ekskursijā cilvēki sāka runāt par ugunsgrēku "Lignumā" un mūs noveda garām uzņēmumam:) Tā līkuma laikā pāri Daugavai ieraudzīju Ziemeļblāzmas skatu torni, vismaz sāku orientēties Rīgā:D Savulaik dzīvojot pie Daugavgrīvas Baltās baznīcas, kura ir unikāla ar savu bākuguni tornī, bet atrodas Daugavas otrā pusē - Vecmīlgrāvī, nevarēju saprast, kāpēc tā? Izrādās tolaik laivošana pāri Daugavai uz baznīcu, kapiem bija ierasta lieta:)
 
Bolderājas baznīca
Bolderājas luterāņu baznīcā biju abās no ekskursijām, bet sapratu, ka novembrī pārējo divu autobusu grupas tur nebija. Katru reizi mūs tur gaidīja un speciāli mums spēlēja ērģeles:) Decembra ekskursija bija vienā no Adventes svētdienām:)
Pa ceļam uz un no baznīcas aplūkojām gan Tekstilnieku parku, gan somu kvartālu.
Katru reizi iegriezāmies arī Bolderājas mūzikas skolā. Kaut mērķis bija izteikti cilvēcisks, tomēr paralēli mums piedāvāja baudīt mākslu:)
Bet te kāds, kuru nelaiž pa durvīm:)
Māksla bija arī Vakarbuļļos, kur ir ne tikai Paula Jaunzema darbu izstāde brīvā dabā, bet turpat netālu kādā pagalmā arī nelaiķa Imanta Poļa darbi. Mākslinieks tika pieminēts tikai garāmbraucot, tāpēc otrajā ekskursijā paši steidzāmies darbus aplūkot tuvāk:)
 
Mākslinieks, agrākais zvejnieks, radījis gan Lāčplēsi, gan garīdzniekus, gan nerātnus tēlus, runā, ka modeļus noskatījis ar teleskopu pāri upei, sēžot izbūvējumā virs mājas jumta, jo sieva nav ļāvusi mājās vest svešas sievietes:) 
Ja ceļojums uz Bolderāju ieplānots, tad nesen Facebook piefiksēju ziņu par kādu ēstuvi pie tirgus. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru