Profesors A. Danilāns asu ēdienu raksturo kā veselīgu, jo tam pateicoties, organismā izdalās kuņģa un zarnu gļotādu aizsargājošas vielas.
Šie salāti tad nu bez maz vienīgie "no asā gala", kuri mūsmājās šad tad sastopami, jo etiķa vietā parasti lietoju vai nu citrona sulu vai citronskābi, bet šiem man vajag stiprumu!
Ņemu:
1 sarkano papriku;
2 daiviņas ķiploka;
1/2 vidēja sīpola;
sāli, cukuru, etiķi - pēc garšas;
ēdamkaroti eļļas.
Papriku, ķiploku, sīpolu sasmalcinu, ieberu traukā, pievienoju pārējās sastāvdaļas, samaisu un atstāju vismaz uz stundu ievilkties.
Lieliski garšo kā piedeva gaļas ēdieniem.
Šos salātus sāku gatavot no atlikuma, jo vienulaik bieži taisīju pildītās kotletes ar šo masu (bez cukura, etiķa un eļļas piemaisījuma, protams:)).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru