pirmdiena, 2019. gada 14. oktobris

Piektdienas vakaru relaksēšanās

Pirms divām nedēļām kādā "Facebook" grupā radās ierosinājums rakstīt poēmu - katrs pa rindiņai. Process ieilga uz nedēļu, līdz uzlika "stop" komentēšanai. Ne tikai mēģināju dzejot, ko nebiju darījusi kopš pamatskolas gadiem, bet arī atcerējos, ka pirms gada taisīju atskaņu loto un atskaņu bingo, lai skolēnus rosinātu sacerēt savus pantus, ko iesūtīt ikgadējam "Garās pupas" konkursam. Jā, attapos, ka krājumam jābūt šoruden izdotam un sazin kā rīmētāji novērtēti, jo šogad bija vesels lērums dzejoļu, ko pārrakstīt datorā un nosūtīt žūrijas vērtējumam. Līdz grāmatnīcai vēl tikusi neesmu, bet zinu, ka iekš tā izdevuma kaut kas pazīstams esot. 
Nupat bija citas piektdienas vakars, kurš atnāca ar jaunu aicinājumu citā "Facebook" grupā : sakombinēt dažādu grāmatu nosaukumus vienā veselā. Man aiz muguras bija ļoti smaga diena. Bija vēls. Posos gulēt, bet pārskrēju "Facebook" jaunumiem un "uzķēros". Smadzenēm nācās piedomāt un aizmirsās visi dienas kreņķi. Ar mazumiņu padalījos tur, pārējo, lai galīgi neiet zudībā, ielikšu te.
 
Meitenes, grāmata jums! Rīga, Rīgas ielas, Mierielas vilkme... Elegance, nūdeļu blūzs, ledus apelsīns... Putnu vērošana... Spēlītes... Izelpas... Pollianna nu jau liela! (Tas varētu būt romāns par tikko pieaugušas, tikko iemīlējušas rīdzinieces dzīves esenci.)
 
Zvaigznes raugās lejup: bīstams atklājums! Maijvaboles dara to visilgāk  Česilas pludmalē. (Tās maijvaboles man vajadzēja ielikt kaut kādā kombinācijā par katru cenu! Bet laikam šī bija pēdējā kaudzīte, ko tovakar saliku.)
 
Dzimtas vēsture pārāk resna, lai būtu taurenītis. (Te es pavīpsnāju pati par sevi. Taisot savu dzimtas koku, laipni iezīmēju arī pavisam tālus zarus, ja par tādiem informācija ir. Un tā tas pasākums top aizvien apjomīgāks, "resnāks", un ik pa brīžam visu apstādināt draud dažādi vietņu izmēri, abonēšanas maksas...)
 
Kas? Kur? Kad? Tik dažādi spicie eksperimenti - 15 minūtes virtuvē. (Tobrīd likās tik žēl, ka mājās maz bērnu grāmatu. To nosaukumi varētu iederēties daudz labāk visam pa vidu.)
 
Virsnieku sievas: melnā Berta, misis Ročestere, Zilākalna Marta.
 
15 minūtes virtuvē: neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī.
 
Rīgas sargi - Leo un lauvas - zoodārzs manā pagalmā.
 
Jaunais makšķernieks, salas rēgs Čārlijs, malā stāvētājs - zināmais, nezināmais un neizskaidrojamais dabā. Čārlija pēdējā deja - "Pērkondārds".
 
Rausītis un karma - svētdienas azaids.
Nešķiramie draugi, lāga zēni, parādu piedzinēji Česilas pludmalē aizved mani uz Hiršenhofu!
 
Vecīt, bez komentāriem, atklāti runājot, melu meistars meklē atbildi par vecākiem un bērniem, kā darbojas lietas, ne tikai septiņi pasaules brīnumi.
 
Jaunais makšķernieks - melu meistars meklē atbildi, kā nepiebeigt savu telpaugu.
 
Rausītis un karma - tik dažādi parādu piedzinēji.

1 komentārs: