otrdiena, 2018. gada 16. janvāris

Sajust janvāri (no 8.01. līdz 14.01.)

Ap 10. janvāri parasti pamanu, ka diena ir kļuvusi garāka, šogad tas viss tika piefiksēts divas dienas vēlāk. Un šodien, kad ap puspieciem braucu centra virzienā, tā starpība bija jūtama vēl izteiktāk. 

Iepriekšējā nedēļa sākās ar izstaigāšanos pa Beberbeķu dabas parku, jauku laiku, bet turpinājās sāpošām kājām un bezgalīgu nogurumu. Grūti bija apņemties pateikt, ka viss notiek, jo nespēju neko uzsākt, bet zināju, ka sevi nežēlīgi jāpagrūž un viss aizies kā pa diedziņu. Ha-ha! kā grūdu, tā "nokritu" (labi, ka tieši pie ārsta bija jāiet, dabūju kaudzīti nosūtījumu), tāpēc janvāra plānu starts ir vēl neveiksmīgāks par mūžam izgaistošo decembri. 

👉apmeklēt vienu pasākumu. Pēc vairāku gadu pārtraukuma apmeklēju "Ziemas naktis", pie tam - svētdien, kas bija pirmā no aukstajām dienām. Līdzi karsta tēja un uz priekšu! 
👉divas, trīs reizes nedēļā risināt krustvārdu mīklas vai pildīt kādus citus prāta uzdevumus. "Vārdu kaujas".
👉izgatavot vienu jaunu atklātni;
👉izmēģināt jaunu recepti. Tā kā spēks atgriezās tikai brīvdienās un daudz sanāca būt ārpus virtuves, tad lielie eksperimenti atlikti, toties jauna mode desiņu cepšanā.
👉izvērtēt un pabeigt vai izdzēst trīs bloga melnrakstus;
👉dažus vakarus veltīt grāmatu lasīšanai. Janvāris uzreiz tā ražīgi sākās, jo pabeidzu vienu sen iesāktu romānu, toties pāris dienās izlasīju citu - par kādu pazīstamu mākslinieci.
👉mājās pavingrot kādas trīs, četras reizes;
👉noskatīties filmu kopā ar kādu mīļu cilvēku;
👉ar acīm "nofotografēt" rīta debesis vismaz divreiz nedēļā (no Akmens tilta uz Austrumu pusi). 8.01. - burvīgs ausmas akvarelis, kad tumšas krāsas lieliski sapludinātas ar oranžsarkano; 12.01. - viss tumšs, tumšs, tumšs.
👉atklāt nedēļas lielāko prieku. Kaut arī "ķīmija", svētdien mani tā iepriecināja. Kad uznāk lielā spodrināšanas vēlme, tad parasti iztieku ar sodu vai abrazīvo pastu. Pēdējā gada laikā es mācos fiziski nenoslogot roku muskuļus, tīru retāk un neefektīvāk, un... un tad pienāk reize, kad "Drogās" meklēju kādu jaudīgāku līdzekli. Es jau vairs neatceros, kas bija izvēlē, bet esmu nopirkusi tādu, kas šo to notīrīja bez piepūles un visu pārējo ar minimālu piepūli. Uff!

Hmm, nemaz tik traki beigās neizskatās, bet mērķis, protams, izsvītrot visu. 😊

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru