sestdiena, 2017. gada 16. decembris

Augu krāsu testēšana: "Riekstiņi"

Kopš nokļūšanas vēģetāro ēdienu meistarklasē, ticu Ditas Lases solījumiem, tāpēc nopirku augu krāsu komplektu. Tobrīd gan nemanīju iespēju iegādāties pa vienai paciņai, tāpēc ir man draudzīgi kopā visas divpadsmit.
Pirmais tests: krāsainie "Riekstiņi":
Klasiska smilšu mīklas pagatavošana. Varbūt krāsas, pievienojot kausētam sviestam, labāk sajauktos? Nezinu. Gribēju visu darīt vienkārši, nepieķēpājot daudz trauku, tāpēc pulverīti bēru "uz aci" un iemīcīju gatavajā mīklā. Sāku ar gaišāko, tāpēc katru jaunu mīklas porciju taisīju tajā pat bļodiņā, lai gan mīkla ir tik kompakta, ka nepaliek nekas no iepriekšējās.
Izvēloties beramo pulveri, redzēju tikai krāsas 😀, tāpēc vispār nedomāju, kā tas garšos savienojumā ar mīklu. Rezultātā "Riekstiņu" testā izmantoju septiņas: rozā, lillā, dzeltenu, brūnu, oranžu, gaiši zaļu un tumši zaļu.

Rozā. Dzērveņu sulas pulveris. Samīcot ar smilšu mīklas masu, viendabīga krāsa neveidojās. Izcepoties krāsu var manīt daļēji, bet ir ļoti simpātiska saldskābā garša.

Lillā. Melleņu sulas pulveris. Samīcot ar smilšu mīklas masu, viendabīga krāsa neveidojās. Izcepoties krāsa kļūst pavisam blāva. Nejūtu arī īpašas garšas nianses.

Dzeltens. Kurkumas pulveris. Samīcot ar smilšu mīklas masu, krāsa viendabīga un koša. Izcepoties krāsa saglabājas. Izteikta kurkumas garša.

Brūns. Kakao pulveris. Samīcot ar smilšu mīklas masu, krāsa viendabīga un izteikta. Izcepoties krāsa saglabājas. Patīkama šokolādes cepumu garša.

Oranžs. Annato sēklu pulveris. Nezināju, kas tās ir, Google man īpaši nelīdzēja, jo atstāja neziņā, vai annato krāsviela, ko pievieno sieriem, ir tā pati, kas top no annato sēklām?  Samīcot ar smilšu mīklas masu, krāsa viendabīga un koša. Izcepoties krāsa ieguva nedaudz tumšāku toni. Garšas un veselības izmaiņas nejutu.

Gaiši zaļš. Spinātu pulveris. Samīcot ar smilšu mīklas masu, krāsa nav pilnībā viendabīga, bet izcepoties aizvien nojaušama. Garšas izmaiņas minimālas.

Tumši zaļš. Hlorellas pulveris. Kas tas ir, uzzināju no kolēģēm. Samīcot ar smilšu mīklas masu, krāsa viendabīga, izteikta. Pildot formiņās, šķiet, ka slikti smaržo. Izcepoties krāsa saglabājas. Izteikti specifiska garša, kas man nepatīk, bet nav arī tā, ka nevarētu apēst.    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru