sestdiena, 2017. gada 4. novembris

Sīpolu zupa

Noteikti ne tā, kas franču, bet tā, kas ilgi domās nēsāta un beidzot piesardzīgi maz pagatavota.

Nepieciešamās izejvielas:
  • 4 lieli sīpoli;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 1 tējkarote ābolu etiķis;
  • 2 - 3 vistas buljona kubiņi;
  • 1 kārbiņa kausētais siers "Dzintars";
  • 2 litri ūdens;
  • eļļa cepšanai;
  • sāls, pipari, timiāns pēc garša, 
  • grauzdēta baltmaize.
Gatavošana:
Nomizo sīpolus un ķiplokus. Uzliek vārīties ūdeni.

Sīpolu sagriež 4 daļās un katru daļu sagriež šķēlītēs. Liek cepties uzkarsētā eļļā uz lēnas uguns, pa laikam apmaisot. Cep aptuveni 15 minūtes, tā lai ir tikpat kā mīksti. Beigās pievieno etiķi, samaisa, uzkarsē.

Uzvāra ūdeni un izšķīdina tajā buljona kubiņus. Sīpolus ieber buljonā, pievieno kausēto sieru, maisa, lai tas izkūst, pievieno garšvielas un iespiež ķiploku. Zupa ir gatava, tiklīdz sāk burbuļot.

Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru