sestdiena, 2017. gada 20. maijs

Zaļā sirds :)

Viedais soļu skaitītājs rāda, ka noieti 8,8 km. :) Izaicinu sevi garākām distancēm bez pauzēm. Un atkal tas ir Mežaparks. Un tikai tāpēc, ka cits laiks neatradās, lai aizietu uz:
 
Te, augšā, atkārtoju 6. maija bildi, kurā ne visiem lapu kokiem redzams zaļums. Vakardienas karstums lapotnes krietni pakuplinājis! :)
 
Izņemot pašas redzēto paziņojumu, šo divu nedēļu laikā ne manīju, ne dzirdēju aicinājumus šādu pasākumu apmeklēt. Godīgi sakot, ļoti izbrīna, ka "Facebookā" arī Mežaparka rajonam ir sava grupa, taču ar šādu informāciju neviens nepadalās. :(  Mežaparkā cilvēku netrūka, bet Zaļajā teātrī to bija maz... Kaut vairākas stundas te bija paredzēta mūzika, vides spēles... Es gan arī neuzkavējos. Apstaigāju skulptūras un devos tālāk. Vismaz "FB" pasākumu afišā ir bijusi gan iepazīstināšana ar māksliniekiem, gan rosības pilnas bildes (to es atklāju šobrīd, blogojot).
Festivāla laikā Mežaparka Zaļajā teātrī uz vietas tika darinātas koka skulptūras par tēmu "Mežaparks - Rīgas zaļā sirds". Dalībniekus sāka meklēt janvāra beigās. Esot saņemti vairāki desmiti darbu skiču, bet šoreiz veicās pārstāvjiem no Latvijas, Lietuvas (iespējams, tāpēc Meža prospektā stāvēja vairāki Lietuvas tūristu autobusi), Krievijas un ASV:
Tobrīd esmu kaut ko pārpratusi, jo jau paspēju tālāk paziņot, ka Mežaparkā paliks tikai viens no darbiem :D, bet pieejamā informācija liecina, ka tām visām parkā tiks atrasta vieta (un es domāju, ka tagad zinu, ko nozīmēja vairākās vietās noņemtā augsnes kārta un zemē ieliktās betona plāksnes! Tātad atkal būs vilinājums aiziet turp pēc kāda laika, kad skulptūras būs iedzīvojušās. :) ) Žogus apkārt nelikšot, pieskarties, uzkāpt, apsēsties arī varēšot, tikai nevajagot izmantot kā trenažierus (galu galā tādi tak jau pieejami tāpat!).
Tā kā uz apbalvošanu nebiju, nezinu, kurš uzvarēja, taču nobalsoju gan ar īpašo Mežaparka monētu. :) 
Bija pat tāds komentārs, ka šīs skulptūras tapušas, jo 3D zīmējumu mūžs ir īss... Man šodien gribējās arī atrast tos jaunākos no tiem. Mājās pat karti papētīju, bet tieši pēc tās sapratu ne tā. Atkal aizgāju līdz Jaunlaulāto uzkalniņam, papriecājos par sarkano rododendru un devos pa kreisi...
Drīz man sekoja kāda ģimene, arī viņi meklēja 3D šeit, bet, tiekot, līdz pirmajam pagriezienam, sapratām, ka te nekā tāda nav. Kad jau biju atradusi visas un nogājusi kādu gabalu gar Ķīšezeru, tad kaut kur manīju uz asfalta uzrakstu 3D un bultu, bet tas jau no peldvietas / Zoo puses...
Un kaut kur te ejot, sadzirdēju dzeguzi! Dzirdēju, dzirdēju un dzirdēju, un tā arī nesapratu, vai tā ir neapklusināma kūkotāja vai arī vides objekts??? 
Bradātāju, peldētāju, sauļotāju un piknikotāju pulcēšanās pie ezera. :)
Un atkal takas, pa kurām soļoju pirmoreiz. :)
Rīgas atbrīvošanas piemineklis manā bildē šķībs kā Pizas tornis... Piedošanu...

Vispār šovakar muzeju šturmēšanas vakars, bet nu jau izlaižu ne gadu pirmo. Laikam veca palieku... :D Nepatīk tā rindu būšana. Man patika tā Muzeju diena, ko "Swedbank" rīkoja pirms diviem gadiem.

Un ir arī ārpusekrānu diena... Šobrīd ignorēju, bet man ir tādas dienas, pat vairākas pa gadu! Paldies maniem laukiem un "Bitei" par tehnisko atbalstu tādos projektos! :D 
Bet visiem, kuri šodien vēlējās iziet ārpus ekrāniem, iespējas un laiks ir labu labie! Starp citu, ejot uz Mežaparku, nodomāju, cik žēl, ka šajā tulpju laikā, viņiem to nav! Bet nekā! Ir! Un smukas! Tikai klāt nelaiž! Tad nu iztiku ar atraitnītēm, ievām, ābelēm (?) un citām meža puķītēm. :)
Nezināju, ka mugurenes arī mežā aug. :)
Bet kur nu visu zināt! Mežaparkā ir arī NLO! :D 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru