otrdiena, 2014. gada 29. jūlijs

Mākslīgā pilsēta

Cinevilla. Pastāv jau desmito gadu. Vienīgā tik plaša mēroga brīvdabas kino ekspozīcija Baltijā, kura tika radīta "Rīgas sargu" (2007) filmēšanai.Vēlāk te tika izbūvēta arī Rūdolfa sēta.
"Rūdolfa mantojumā" skatāmas arī vietas, kuras atrodas Durbes pils tuvumā:
 
Tā kā sākotnējās ieceres uzņemt šīs filmas turpinājumu ir zudušas, šobrīd Rūdolfa sēta tiek piedāvāta dažādiem pasākumiem.
Cinevillā uzņemtas arī "Sapņu komandas 1935" epizodes.
Ja nekļūdos, tas "Mans mīļais Minhauzens" pirmizrādi vēl nav piedzīvojis, bet šobrīd ir aizsākušās runas par šī paša režisora jaunas filmas - "Nameja gredzens" - filmēšanu.
 Staigājot pa Cinevillu, radās pamestas pilsētas sajūta... Nospiedošs klusums. Netiek nekas filmēts un pat nepateiksi, ka šeit ir Daugava nr. 2! Zivis gan tur dzīvo:)
 Pārdaugavas skati...
 Man bija tik grūti noticēt, ka šī ir Torņakalna baznīca (nr.2, protams:)), ka sabildēju no dažādām pusēm un vēl baznīcas oriģinālu blakus liku, lai salīdzinātu:)
Agrāk te varēja arī ar tramvaju izbraukt, bet nu šis esot "uz slimības lapas" jau labu laiku...
Skats uz bērnu laukumu
Skats uz viesnīcu. Gultas pat pagalmā:) 
Un vēl, protams, daudziem Cinevilla saistās ar 4. maiju, kad notiek Stipro skrējiens. Arī tas ir kas īpašs, jo pagaidām vienīgais kā Baltijā, tā Skandināvijā, kurš piedāvā tik ekstrēmu 33 šķēršļu pārvarēšanu  8 km garumā. Līdzīgi kā Nordea maratonā, šogad arī šī trase piedzīvoja izmaiņas.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru