ceturtdiena, 2014. gada 8. maijs

Gliemeži Rīgas ielās

Naktī lietus noskalojis pilsētas putekļus, kļuvis siltāks, atkal spīd saule. Vakarrīt vēl bija auksts un pelēks, bet rīdziniekus (un Rīgas viesus) pārsteidza milzu gliemežu parādīšanās galvaspilsētas ielās:)
Daudzos tie izvilināja smaidus, sarunas un patīkami atsvaidzināja pelēko rītu! Kāpēc viņi uzradušies, vakar rakstīja visi vadošie ziņu portāli (akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību laikmetīgajai mākslai, veicināt diskusijas par Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, vienlaikus atstājot spēcīgu radošo pēdu Rīgas pilsētvidē). Kopumā Rīgā līdz pat 25. maijam atrodami 14 krāsaini gliemeži, pa kuriem bērni drīkstot droši kāpelēt. Pēc tam ir iecere tos apgleznot un vasaras beigās atkal parādīt sabiedrībai.
Šodien devos gliemežu "medībās". Īstenībā šobrīd tas ir diezgan sāpīgs pasākums manām kājām, bet pāris stundas šai akcijai veltīju un 10 gliemežu foto man jau ir!
 
Pretī Ministru Kabinetam.
Tepat līdzās arī instalācija "Pieminekļu kari" (skatāma līdz 26. oktobrim), kur pārmaiņus iznirst un ienirst 4 dažādi pieminekļi.
Esplanādē.
Pa vidam starp Esplanādi un Vērmanes dārzu.
Netālu no Pulvertorņa un Bastejkalna.
Pie McDonalda Vecrīgā.
Netālu no Operas.
Pie autoostas.
Rātslaukumā.
11. novembra krastmalā.
Pie Nacionālās bibliotēkas.
Ceru, ka taps arī šodien nesastapto gliemežu foto, un būs arī rozā un melnais eksemplārs:)

5 komentāri:

  1. Varbūt sanāks kādu gliemezi apciemot, varbūt nē, tāpēc, paldies par ieskatu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lai sanāk! Bērniem noteikti patiktu, bet vispār, kam nepatīk?:) Visi smaida ieraugot:)

      Dzēst