otrdiena, 2014. gada 22. aprīlis

Aprīlī...

Pāris dienās viss bagātīgi sazaļojis, saziedējis!!! Pāris dienas patīkama siltuma!!! Un man pāris dienas slimuma (un cik tas ir traki, ja tādas lietas "uzkrīt" tieši svētkos) :( :( :(
Pamazām cenšos tikt galā ar dažādiem darbiem ("astēm"), un ir arī "blogaste", jo, piemēram, 1. aprīlī bija dzimšanas diena - "SB krikumiem" - 2:) Īpaša pēcpusdiena ar tuvākajiem, bez īpašas mānīšanās, taču pilnīgi "neblogiski" - klusējot... Nu varu teikt, ka esmu pabijusi "blogatvaļinājumā", jo pēdējais "kārtīgais" ieraksts tapis 23. martā, pārējie tādi "copy - paste" varianti.
Un tomēr šis ir bloga mēnesis, kurā arī tā lasītāji un skatītāji pelnījuši būt īpaši!!! Ja nav  sanācis 1. aprīlī, tad vismaz vēl aprīlī:)
2 gadu laikā publicētas 162 ziņas. Šobrīd "SB krikumi" apmeklēti 32666 reizes. Ar dažām sekotājām (sekoju arī viņām!) esmu kopā tik ilgi, ka uztveru viņas kā senas paziņas, kaut dzīvē vēl tikušās neesam:) Ir sekotāji ("reģistrēti" un "nereģistrēti"), ar kuriem vieno draudzība un radniecība. Ir arī cilvēki, kuriem šīs vietnes adrese vai atsevišķi materiāli saglabāti personīgajos datoros, jo internetā viss mēdzot mainīties - izdzēsties, aizvērties... Paldies visiem par uzrakstītajiem labajiem vārdiem un domām, kas palīdz turpināt iesākto:) Lai arī decembra beigās sāku satraukties par blogspot.com nākotni... Mani patīkami pārsteidz, ka šobrīd dati ir laboti un šī gada biedējošais 31. jūlijs pārlabots par 2012. gada jūliju:)
Neviens no maniem griezumiem aizvien nav iegādājams, kaut vairāki paziņas ir jautājuši - kāpēc tā? Kad sāku griezt, tuvojās Lieldienas, ar pirmajiem darbiņiem rotājām dzīvokli. Pēc tam pievērsos atklātnēm. Savām vajadzībām. Protams, "savairojās" un radās arī griešanas atkarība:) Kā jau līdzīgās lietās, perfektums nāk ar laiku, ar darbu, taču es vienmēr atrodu, kur "piekasīties" rezultātam, iespējams, citreiz pamanu to, ko citi ne, tāpēc nav man šobrīd tādu darbu, ko pārdot, bet esmu sākusi sekot līdzi tirgus lietām:) Pagaidām manu papīrdarbu aptaustīšanas iespējas ir ekskluzīvas:) - pieejamas vien draugiem, radiem, kolēģēm. Bet viņu dēļ ļoti piedomāju pie dažādības (jā, jā, tieši viņu dēļ mācījos taisīt arī šokolādes kastītes).
Nesen e-pastā saņēmu vēstuli no Krievijas ar aicinājumu publicēt meistarklases internetžurnālā. Publikācija jāapmaksā, jāievēro dažādi meistarklases kritēriji, protams, krievu valoda jāpārvalda labā līmenī... Lai arī zinu, ka man tam trūkst spēju un laika, aizdomājos, ka nav man pareizā nostāja, jo mērķis aizvien man tikai viens - relaksēt sevi, tamdēļ mani nesatrauc neatpazīstamība:)
Un tomēr, kā dienā rodas 100 apmeklējumi, ja aktīvajiem sekotājiem citas intereses (ak, nē, reizēm bez maz vienlaicīgi domājam tik radniecīgi!!!) papīrgriešana ir kaut kas neizdarāms???
Dažādi TOP 3:
P.S. Tā ir informācija no Blogger statiskas pārskata.

Kopš pati esmu blogpasaulē, mani piesaista arī citi autori ar dažādu gaumi, viedokli, interesēm. Blogu liste gara, bet viss darbojas, pateicoties iedvesmai, vērtībām, un nu secinu, ka sekoju ne tiem čaklākajiem rakstītājiem:) Visrosīgākās titulu es varētu piešķirt  vien Aijai:) - viņa ne tikai pati aktīvi blogo, bet arī aktīvi komentē citu blogos:) Uzejot kādu neiepazītu blogu, man nav stratēģijas, kurā brīdī nospiest sekošanas pogu, tomēr tikpat kā regulāri mans kārtas numurs beidzas ar 0 vai 5, un 5 parasti saistās arī ar manām dzīvesvietām - ielu, dzīvokļu, indeksu numuros...
Šomēnes tikai daži jauni darbiņi izgriezti, toties palēnām tikpat kā tapis vēl kāds man svarīgs ieraksts. (Jā, vēl viena jauna iezīme bloga rakstīšanā pēdējā gada laikā - kad nav laika, bet ir doma, uzrakstu virsrakstu un tas melnraksts man liek izvērtēt, vai turpināt vai nē:) ) Man jau sen gribējās ielikt blogā plašāku informāciju par šo mākslas veidu, kuram latviešu valodā aizvien meklēju īsto vārdu... Biju iezīmēs uzrakstījusi "papīrdarbi", taču apzinājos mīnusu - automātiskais tulkotājs manu jaunvārdu nesapratīs, tad pārgāju uz "Contour cut", tomēr palēnām topot melnrakstam par šo tēmu, šobrīd aizvietoju ar "Paper cut". Tātad top pagājušās dzimšanas dienas "blogkūciņa" jums - ieraksts "Papīrgriešana kā māksla". Pirmkārt, tā bija sena apņemšanās - ievest jūs šajā brīnišķīgajā papīra mākslas pasaulē, ne tikai rādot savus veikumus. Otrkārt, nesens kauns, jo "savas izglītības pilnveidošanas kursu" pēdējā dienā arī tur (!) nonācām līdz šim mākslas veidam, bet kā sauc??? Man tiešām bija kauns, ka nezinu! Kauns no sevis, jo visi citi drīkstēja nezināt:) Tobrīd es arī nevarēju ne piekrist, ne noliegt to viedokli, kas izskanēja, taču bija vēl viens stimuls padziļināt teorētiskās zināšanas par papīrgriešanu. "Kūciņa" tikpat kā gatava, atlicis vien nogarnēt:)

4 komentāri:

  1. Sveiciens blogsvētkos! Lai arī turpmāk viss izdodas, iedvesma nepazūd un turpini mūs iepazīstināt ar visām šīm mistiski interesantajām papīru mākslas lietām :) un prieks, ja kāds no mana bloga aiziet uz Tavu blogu :)

    AtbildētDzēst
  2. Sveiciens arī no manis blogsvētkos!!!
    Man liels prieks, ka esi ienākusi blogpasaulē, un tikpat liels prieks, ka esmu nospiedusi to pogu "sekot"..........
    Man tīk ļoti..tavi "krikumi"...un papīrgriešana manā skatījumā tiešām ir kaut kas neizdarāms!!!
    :):)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Inese! Man toties prieks, ka esi atgriezusies (pēc pauzes)!

      Dzēst