svētdiena, 2014. gada 19. janvāris

Aukstums uz palodzes jeb falenopšu glābšana

Aukstums ne tikai ārā, bet iezadzies arī uz palodzes... Citus gadus, pat ja bija, īpaši neizjutu, bet šogad saņēmu signālus no falenopšiem. Tikuši jaunajā dzīvoklī, tie saņēmās. Šeit vairāk gaismas, stāvs un debespuse tā pati, toties logus neaizsedz koki:) Ziedkāti stiepās, pumpuri riesās, bet pēkšņi - čuššš! Tie mainīja krāsu, pēc laika nobira... Šonedēļ sāku falenopšu glābšanas akciju, meklējot ziedētgribētājiem citu vietu, lai arī tādas vietas praktiski nav:)
Viens nometināts virtuvē... Vai viņam tur labāk, nezinu, jo ikreiz, kad vēdinu, aukstums burtiski "gāžas" dzīvoklī! Falenopsis gan nestāv uz palodzes, bet pāris minūtēs virtuvē ir tā pati temperatūra, kas ārā (vismaz pēc manām sajūtām:)). Bet šorīt viens pumpuriņš man kautrīgi uzsmaidīja:)
Rītvakar jau ceru ieraudzīt ziedu visā krāšņumā:) Ziedkāta augšpusē var manīt nelielu brūnumiņu - pumpuru, kas neizturēja, būdams uz palodzes... Kāpēc tā nebija citās ziemās? Pat ja problēma slēptos nekvalitatīvi liktos plastikāta logos, tad vajadzētu salt pašiem, taču tā nav. Varbūt vainojami biezie aizkari? Iepriekšējā dzīvoklī nebija nepieciešamības "slēpties", kaut, iespējams, ar tālskati no pretējās mājas vērot mūs varēja:) Tajā pat brīdī citām puķēm kaprīžu nav, piemēram, sanpaulijas un antūrijas zied arī šeit:)
Lai gan ļoti piedomāju pie laistīšanas, - ja no rīta aizmirstu, tad vakarā to nedaru! Un aizmirstu parasti visu nedēļu, labi, ka ir nedēļā divas brīvdienas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru