ceturtdiena, 2013. gada 29. augusts

Augusts parkā un mežā

Viena piemērota padarīšana dilstoša mēness laikā ir mājas ģenerāltīrīšana. Tā man bija aizvadīto brīvdienu pamatā. Pieķēros "visbagātākajām" atvilktnēm un kastēm. Sāku krāmēties, pirms biju izlasījusi šo rakstu, bet, jāsaka, es vienmēr jūtu atvieglojumu, pozitīvu enerģiju, kad pāršķiroju savus krājumus, pēc kā vienmēr atrodas lietas, ko var kādam atdot vai no izmest, ja stāv un stāv bez pielietojuma. Un lietas, ko ieraugu no jauna, citā rakursā!
Visu nedēļu ļoti maz biju mājās, bez tam pārgurusi, tad pa laikam virsū mācās arī vainas apziņa par kopīgajiem brīžiem... Tāpēc piektdienas vakarā un svētdien bijām Ziemeļblāzmas parkā.
Pazudis gan viens basketbola grozs, gan tenisa galds... tā vismaz šķita, bet laikam tikai pārvietojušies. Basketbola groziem man tā vieta nešķiet piemērota, jo atsitoties bumba viegli var pārlidot pāri žogam, uz ielas, kur mašīnas brauc bieži. Tiek meklēts liftnieks... Bet ja neatrod? Varbūt skatu tornī tikt nevarēs?
Vismaz kultūras pasākumi notiek, piemēram, piektdienas vakarā bija Dzeltenās krāsas koncerts,
 bet tagad un tuvākajā laikā:
  • pils izstāžu telpās "Rīga - pilsēta ar Ziemeļblāzmu", līdz oktobra beigām;
  • svētdien no 12.30 Ziedu svētki, kad dažādās parka vietās - rotondā, tējas namiņā, pie skatu torņa būs ziedu tērpu parādes, vizāžiste Dace Dansone - Denisova pasniegs grima meistarklasi ar ziedu motīviem. 16.00 - Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts. 1. septembris Ziemeļblāzmai ir īpaša diena - 100 gadu jubileja!
  • 2. septembrī darbu sāks bibliotēka;
  • 7. septembrī Baltās nakts pasākumi;
  • 11. septembrī Dzejas dienu pasākums;
  • 27. septembrī Miķeļdienas pasākums. 
Teritorija plaša, cits citam netraucē, brīvu soliņu pietiek, ja laiks ir tāds kā šobrīd. Vispopulārākā vieta ir bērnu laukums, jo īsti kur citur Vecmīlgrāvī ar mazajiem iet nemaz nav, izņemot otru maijā atklāto objektu - skvēru Daugavas malā.
Sestdien bijām mežā.
Tur arī cits citam netraucēja:) Atradām pat saujiņu sēņu. Ja man būtu nevaidoša kompānija, varbūt vairāk pamanītu... Sīpolu - krējuma mērcīte ar sēņu druscīti bija ļoooti garda:) Dabūjām arī nogaršot brūklenes un atrast interesantas spalvas.
Kuram pieder? Dzenim?
Šonedēļ atvadījos no vienas orhidejas, bet, izmantojot "Maximas" atlaides, iegādājos jaunu:

4 komentāri:

  1. Skvērs Daugavas malā ir tas pats ar rotaļu laukumu kuģi, ko Brīvosta sponsorējusi? Vecmīlgrāvis ir Tavs rajons?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, skvērs tas pats:) Ziemeļblāzmai Brīvosta arī šo to sponsorēja. 5 gadus Vecmīlgrāvis ir mans, bet, iespējams, ka vairs nebūs:(

      Dzēst
    2. nu tad būs kāds cits jauks rajons :) nebiju bijusi tā kārtīgi Vecmīlgrāvī līz šim. Galīgi sajūta kā ne-Rīgā.

      Dzēst
    3. Mana bērna ārste arī parasti, zīmes rakstot, jautā: 31. vidusskolā mācās vai pilsētā? :)

      Dzēst