svētdiena, 2013. gada 2. jūnijs

Cepti vistu spārniņi Coca - Colas marinādē

Kad bērns mācību gada noslēguma dienā bija nolēmis pats sevi iepriecināt ar Coca - Colu, bet es maisīju vistu spārniņus ar sinepēm, pēkšņi man ienāca prātā, vai arī gaļu nevar iemarinēt Coca - Colā??? Izgudrot no jauna "velosipēdu" netaisījos, tāpēc ieskatījos Googlē, un, jā, atradu! Receptes ir dažādas, bet negribēju lietot daudz sastāvdaļas, jo, ja nu galīgi negaršo?!

Izmantoju:

5 vistu spārniņus;
5 ķiploku daiviņas;
Vegetu sāļumam
Coca - Colu apliešanai (laikam vairāk par 0,5 l)
rapšu eļļu apziešanai

Bļodā izspiedu ķiplokus caur spiedi, piebēru Vegetu, apmēram 2 - 3 ēdamkarotes, bet man tomēr trūka sāļuma, pielēju nedaudz Coca - Colas, visu maisīju, līdz izšķīda Vegeta. Saliku bļodā spārniņus, uzlēju Coca - Colu tā, lai apsedz tos. Noturēju kādas 3h, bet pilnai garšai laiku nevar žēlot, jāliek marinēties uz visu nakti!
Nolēju marinādi, apziedu spārniņus ar eļļu un liku cepties. Pirmais, ko sajutu, īpaša (ceptas Colas?!) smarža. Internetā redzēju eksperimentu ar Colas cepšanu, beigu masa izskatījās pretīga... Cepu pēc tāda pat principa kā ar sinepēm.
Cepšanas laikā uzrakstīju par Coca - Colas alternatīvajām iespējām, sagaidīju pērkonu un lietu, un uztaisīju bildi ar tikko no cepeškrāsns izņemto rezultātu!
Tagad jau esmu nogaršojusi. Un secinājusi, ka vajadzēja ilgāk marinēt un vairāk Vegetas, bet cita garša ir, kaut domāju, ja būtu ēdusi gaļu pēc medus procedūrām, tas varētu būt kas radniecīgs:)

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru