sestdiena, 2013. gada 1. jūnijs

Cepti vistu spārniņi

Šorīts man sākās agri... Un tagad tāds gandarījums! Bija plānots īss izbrauciens uz laukiem, bet drusciņ aizķērāmies, lai... varētu teikt, patalkotu. Bija jāpaveic viens mazs darbiņš, kompānija - pilsētnieciska, bet, ja pēc tā kādam gribas vēl ko labu izdarīt, es tikai PAR!!!
Svaigais gaiss, zaļumi rosina apetīti. Līdzi paņemti bija arī vistu spārniņi. Lai tos sagatavotu cepšanai, vajag:
  • protams, pašus vistu spārniņus,
  • sinepes (parasti lietoju Krievu sinepes no Spilvas, bet reiz nācās pirkt Gardner sinepes, atverot burciņu, saviebos, bet riskēju un vistu spārniņiem tas netraucēja),
  • sāli vai Vegetu.
Katru vistu spārniņu ierīvēju ar sāli vai maisījumu, salieku bļodā. Uzlieku vairākas karotes sinepju, ar rokām maisu vistu spārniņus, kuri tādējādi ieziežas ar sinepēm. Bļodu apklāju ar pārtikas plēvi un ielieku ledusskapī uz vairākām stundām (var ielikt vakarā, bet cept no rīta), bet var cept arī tūlīt, vien garša nebūs tik izteikta.
Cepties lieku cepeškrāsnī 220 grādos. Ja cepu uz restītēm, tad negrozu un spārniņi gatavi apmēram 20 minūtēs (apmēram tāpēc, ka spārniņi mēdz būt dažāda lieluma; ja tie lieli, tad vajadzēs kādu pusstundu). Ja cepu uz pannas, ieklāju cepampapīru. Vienai pusei ļauju cepties 20 minūtes, apgriežu, samazinu temperatūru, un cepu vēl 20 minūtes.
Cepti spārniņi ar sinepēm ir gardi gan silti, gan auksti. Mūsmājās tie parasti tiek ēsti bez piedevām.
(Uzservētajā variantā līdzās šopavasar izaudzētās "lapas": salāti un mans šīgada atklājums - lapu redīss).

Labu apetīti!
(Un īpašs paldies manai kompānijai par jauko kopābūšanu un ražīgo rīta cēlienu!!!)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru