sestdiena, 2013. gada 25. maijs

Reciklēti ziedi no PET pudelēm

Viens no maniem pēdējā laika uzkrājumiem - plastmasas pudeles. Biju apņēmusies taisīt pufu priekšnamam, taču gadījās nopirkt gatavu.Un tā, kārtējo reizi mājot ar galvu, ka izmest var vienmēr, centos atcerēties, ko esmu internetā redzējusi. Materiāls īpaši nesimpatizē; ja arī kas atzīts par skaistu, tad apšaubu savas spējas, lai radītu ko identisku:)
Tāpēc šis stāsts ir vairāk par iespēju iztaustīšanu, ne šedevru radīšanu:)
Izvēlējos zaļu 0.5 l pudeli, ar sakarsētu šķēres asmeni izdūru caurumu un nogriezu apakšu.
Pēc tam veidoju vertikālus iegriezumus līdz pat pudeles kaklam. Šajā gadījumā ritms tāds: 3 šauri iegriezumi, 1 - platāks, kuram pēc tam galus noapaļoju. Ar šķērēm ieskrullēju šaurās strēmeles:
Pēc tam šajā pat tehnikā veidoju ieliekumus lielo strēmeļu vidusdaļā:
Pārbaudot iespējas, vidusdaļu ielocīju:
 Lai viducis nebūtu tukšs, atliecu un nolocīju uz vidu ik vidējo no šaurajām strēmelēm:
Otrais variants ir vēl vienkāršāks, bet neveselīgāks (ieelpojam kūstošās plastmasas izgarojumus:( ). Izmantoju sarkanas 0,5 l un caurspīdīgas 1,5 l pudeles apakšu. Ar šķērēm iegriezu diezgan dziļi sašaurinājumos, noapaļoju stūrus, lai izskatās pēc ziedlapām:
Pēc tam turēju virs degošas sveces. Tikai caur praksi var nonākt pie izpratnes, kādā leņķī jātur, lai iegūtu konkrētu izliekumu. Var izmantot papildrīkus, piemēram, pinceti. Galvenais, neapdedzināties! Šajā gadījumā ieliekumi izveidojušies brīvi:
Mazo ziedu ievieto lielākajā. Manējie vēl nav sastiprināti, bet var izmantot karsto līmi. Sarkanajam vidū var pielīmēt kontrastējošas krāsas pērlīti.
Radošu pelēcīgo un līņājošo sestdienu!

4 komentāri:

  1. Jā, es arī internetā daudz esmu redzējusi visādus variantus no tām otrā veida puķēm... izskatījās labi.

    Paldies, es tieši šodien radoši darbojos- pelēcīgajā sestdienā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pēc visa redzētā, jāsaka, otrā veida puķes ir vienīgās, kas uzrunā mani, bet caur sevi gribas izlaist vēl dažas idejas ar šo materiālu:)

      Dzēst
  2. Oi, priekš manis sarežģīts darbiņš :)) , bet izskatās gana glītas tās puķes!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šie abi varianti ir ļoti vienkārši, bet, saprotu Tevi, jo es arī nevarēju nekādi pieķerties, bet palika kauns, jo ciemiņi sāka pievērst pastiprinātu uzmanību pudeļu krāvumam:)

      Dzēst