ceturtdiena, 2013. gada 23. maijs

Šokolādes kēkss

Esmu no tām, kurām "pirmie kucēni" nav jāslīcina, citādāk ar "otrajiem", "trešajiem" un visiem nākamajiem! Lai arī ar pavārmākslu īpaši neaizraujos, kēksus esmu cepusi dažādus, bet Šokolādes - tikai ar gatavo maisījumu, tāpēc šis ir pirmais "mans":)
Todien viss bija kustībā, bet vienīgajā brīvstundā radās ašā ideja par kēksu un tikai tamdēļ, ka ledusskapī bija aizķērusies sviesta paciņa. Meklējot nepieciešamo rozīņu kēksiņiem, sapratu, ka visas rozīnes apēstas, tad skatiens apstājās pie kakao... mjā, būs šokolādes kēksiņi:
  • 200g sviesta izkausēju un atdzesētu saputoju ar cukuru (tik cik piebērās, un piebērās šoreiz padaudz:));
  • citā traukā saputoju 4 olas un šajā masā iemaisīju sviesta - cukura masu;
  • pa nelielām porcijām sijāju iekšā miltus, maisīju... Arī konkrētu miltu daudzumu norādīt nevaru, jo bēru "uz aci", taču noslēgumā masa bija pabieza krējuma konsistencē;
  • beigās vēl iemaisīju 2 tējkarotes cepamā pulvera.
Un tad sapratu, ka tomēr laika par maz, lai pildītu pa daudzām mazajām formiņām, un izliku masu vienā vidēja lieluma kēksa formā (ietaukotā). Cepu 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Izcepās tāds:
Un garšoja patiešām lieliski!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru