otrdiena, 2019. gada 1. janvāris

Gadumijas meistarklasīte


2018. gada 31. decembrī.

Šogad kaut kā nemanot šo un to atskārtu. Piemēram, kad pārstāju rotāt māju. Un, piemēram, ka svētkos par tradīcijām man vairāk interesē brīvdienas. 
Darbā decembris ir viens no saspringtākajiem mēnešiem, bet līdz šim arī atpūtāmies, sākot no Ziemassvētkiem līdz pat janvāra pirmajai darbdienai. Bet šogad viss citādi. Un ne attapties, pirmā brīvdienu paka tukša, - šoks un skumīgs prāts, ka jāatstāj savējie un jābrauc strādāt... Dažu pēdējo gadu sajūta - nav laika, lai izdarītu to un to, un to. Un ik pa laikam parastajā sestdienā/svētdienā spēju vienīgi uztaisīt ēst. Un paēst. Un pagulēt. Jo organisms kliedz. Jā, tā ir izdegšana, tāpēc, atgriežoties Rīgā bez degsmes, nolēmu uzdāvāt īpašu dāvanu - laiku. Laiku ārpus gadumijas, pārēšanās, dzirkstošiem dzērieniem. Vēl man ļoti gribējās klusumu, tāpēc ārā neiešu, tv neskatīšos, internets telefonā izslēgts - kaut kā tā. Nu jau otrā diena, kopš spiežu, griežu, mēru, plānoju, līmēju, nedaudz rakstu. Un jūtos lieliski, kamēr nedomāju par pēceksplozijas skatu uz grīdas. 😂.
Tā nav nejaušība, ka viss, kas top, ir domās par Ziemassvētkiem. Nākošajiem. Jo viss arhīvs  šogad tika sadāvāts radiem, draugiem, paziņām. Tāds arī bija mans plāna mērķis - nodrošināties svētkiem, kuri pēc gada. Un lieliski iedalītas brīvās dienas: viena, lai palaiskotos, pārējās, lai radītu! Kā jau parasti par sevi, kartītēm klāt ķeroties, saku: bez trim dienām nav jēga sākt.

2019. gada 1. janvārī.

Gads ir sācies ar viegli sāpošu galvu. Ticu, ka varbūt ne man vienai šodien tā 😀, bet nu iemesli noteikti citi, jo jutīga spranda. Sāp rokas arī. Bet saskaitīju - 30 kartītes (tās visas, kas pašā pirmajā bildē)! Ir dažas, kuras nav apzināti pabeigtas, ir dažas, kuras pirms to svinīgā izgājiena varbūt papildināšu, bet šobrīd lieku galdā to, kas ir tapis. Visvairāk radījās vakar, šodien vairs tikai divas, pirms sāku papīru novākšanu.
Pēc pastīvēšanās ar paveco datoru, esmu gatava pirmajai atskaitei. Telefona foto neataino reālos toņus, bet nav arī tā, ka pilnīgi šķērsām. Teikšu uzreiz, kartītes sanākušas tik dažādas - gan mīļā paper cut tehnika, gan bērnu stilā, gan... Bet  šodien par visām tām, kurās kaut kas pārtapis.
1. Te, piemēram, vienā no slāņiem izķidātā albuma zvaigžnotais papīrs:
 2. Vairākās izmantotas veco kalendāru bildes.
Koki miglā. Bilde ačgārna, jo gribējās tā, lai izskatītos kā atspulgs. Galīgi nesanāca kā Ziemassvētku kartīte, beigās pat asociācijas ar kādiem Latvijas svētkiem.
Šeit foto egles pārvērtušās paper cut eglēs:
 Egles formu, protams, var izgriezt no jebkura foto:
3. Ja neko īstajā brīdī nevar atrast kalendāros, tad noder arī tējas kārba. Trīs aveņu sirsniņas:
4. Aplikāciju papīra košais vāks pietika divām kartītēm un vēl palika pāri!
5. Un lietā likts pat rasēšanas papīra vāks. Biezs, savulaik plānots izmantot šablonam (bija izprintēts uz tā), bet vakar es, trakā, uzreiz griezu dubultā (dēļ tā tad arī sāp rokas, jo pārāk biezs). Tiesa, nav pārāk glīti, jo nav piesūcināts ar krāsu. Malas apstrādāju ar tušu. Eglīte uzlīmēta uz tapetes parauga.
Un, radot vienu kartīti pēc otras, es pat nepamanīju, ka materiālu tandēms atkārtojās arī šajā:
6. Ziemassvētku notis tās noteikti nav, bet "Pinterest" ideja manā izpildījumā gan.
 7. Par sniegpārslām un citām sagatavēm, šķiet, esmu kādreiz rakstījusi. To man pilna kārba. No dažādiem dabas foto. Centos tās šur un tur izmantot arī šajās radošajās dienās:
Domājot par šodienas ierakstu, man bija dažādi tēmu varianti, kā rezumēt šo trijās dienās padarīto. Šodien izvēlējos visu uzlūkot no reciklēšanas puses, tāpēc šīs var dēvēt par mazbudžeta kartītēm.


Iedvesmojies pats un iedvesmo arī citus radošām lietām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru