sestdiena, 2016. gada 23. janvāris

Logskati

Kad piespiedu mājas režīms, tad pasauli nākas uztvert caur stikliem:) Pēdējās dienas Rīgā katra citādāka:)
Aizvakar lēnām pārsloja sniegs... Vienā mirklī aiztraucās tramvajs, citā (turpat pa sliedēm) - piņķerīga pastaiga ar 4 suņiem vienlaicīgi! :)
 
Vakar - saule, saule, saule. Putni, putni, putni:
Un mana palodze ārpusē katru gadu izskatās tā:
Sākumā tiešām domāju, ka augšējie kaimiņi man tādi nekārtīgi, bet, protams, nē - šie ierīkojuši putnu restorānu ar plašu sortimentu:)
Šodiena atnākusi ar vieglu sarmu:
Putni, jāpiebilst, te rosās ne tikai saulainā laikā:) Zīlītes un zilzīlītes, zvirbuļi un meža strazdi(?), un vēl kādi, par kuriem neesmu pārliecināti - zaļžubītes? ķivuļi? vai pavisam kas cits:)

Šonedēļ strādāju pie materiāla par putniem un atklāju, ka Rīga un Pierīga reizēm ir priviliģēta putnu ziņā. Piemēram, pupuķi sastopami reti, bet visvairāk viņi koncentrējas vietās no Jūrmalas līdz Zvejniekciemam. Arī zaļās vārnas tikpat kā izzudušas, vien sastopamas Pierīgas mežos. Garkalnes meži esot lielākā un nozīmīgākā zaļo vārnu ligzdošanas vieta Baltijas valstīs. Rīgā, šķiet, katrā parkā ieraudzīsim pa kādam putnu būrītim, bet man acu priekšā vēl rudenī redzētais skats - gāju cauri kādu desmit bērzu audzei Pārdaugavā un tur katrā kokā pa būrītim:)

2 komentāri:

  1. Pie mūsu putnu barotas bez lielajām zīlītēm un zvirbuļiem esmu novērojusi dzilnīšus, zaļžubītes un svilpjus. Varbūt kāds ir palicis arī nepiefiksēts...
    Un ak, piesnigusī Rīgā...
    Veseļojies!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies! Kad bērnībā pie barotavas regulāri vēroju dzilnu, pat nenojautu, ka tā būs vienīgā dzilna ilgam laikam:)Citreiz aizvien varu ilgi skatīties uz putniem, bet tiklīdz paņemu, ar ko bildēt, šie aizspurdz prom:D

    AtbildētDzēst