pirmdiena, 2016. gada 18. janvāris

Kartiņas bērniem

Pagājušajā gadā piedalījos tirdziņā, kur par supersimboliskām naudiņām varēja tirgot pašrocīgus darinājumus. Zinu, kas ir ejošās preces. Tie ir visi kārumi! Bet es lēmu citādi, nedomāju par populāro, bet par to, kas nekaitē veselībai. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, našķi bija 99% no visa piedāvājuma. Mazie spurdza no vieniem saldumiem pie nākamajiem un uz visām pusēm zibēja smaidi (ar nedaudz iešmulētām mutēm:) ). Meitenes sāka pievērsties rotu pārdevējiem. Nu un tad, kad jau viss bez maz nobaudīts, bet acis meklē - ko vēl? ko vēl? tad tika pamanīti arī pārējie.

Pirmā ideja nebija par kartiņām, taču, informācijai noplūstot, sapratu, ka tiks pārdots kas līdzīgs un nolēmu iet sev pazīstamāku ceļu - pārdot kartiņas un grāmatzīmes. Sava veida izaicinājums tas bija, jo bērnu auditorijai līdz šim, ja nesamelošos, bija tapusi tikai viena atklātne. Paredzot, ka primārie būs saldumi, ka citai precei ir kaut kādējādi jāizceļas, lai sev pievērstu uzmanību, es šablonos meklēju kādu odziņu. Radoši praktiski gan pieķēros visam tā kā par vēlu, bet savu desmitnieku (vajadzīgo vienību skaitu) realizēju. Daži kadri no gatavošanās laika:
Novembris - Latvijas mēnesis tobrīd bija vēl priekšā, tāpēc tapa viena kartiņa ar auseklīti.
Kartiņa - pūce laikam tapa pati pirmā, un pirmo arī nopirka:) 
Bez skalpeļa:) Izmantota bildīte no veca plānotāja.
Šī man pašai patika vislabāk. Izgriezums, strazas un zvaigznes, ko šajā bildē neredz, bet tās ir - tur augšā, iespiešanas tehnikā.
Kartiņa, kuru gandrīz nepaņēmu tirgot, jo sāku šaubīties, vai bērniem jāpiedāvā ""tāda māksla"... Piesaistes moments - kustīgā acs.
Ziemassvētku noskaņai:)
Šī ir "visogainākā" kartiņa - princesītēm:)
Un grāmatzīmes...

P.S. Šis ieraksts ir viens no maniem vecā gada parādiem:)

2 komentāri:

  1. Bērniem vajag tādas skaistas lietas, lai viņu redzētu, ka ir kas vēl bez multeņu, filmu un produktu varoņiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Rita, pilnīgi piekrītu Tavam viedoklim. Zināju, ka pieņemu ne pārāk populāru izvēli, bet kādam jau jāuzņemas popularizēt arī šādas lietas:)

      Dzēst