pirmdiena, 2014. gada 20. oktobris

Kādas tematiskās ballītes pieraksti:)


Jau vairākus gadus nenodarbojos ar ballīšu rīkošanu, bet izrādās, ka par tām ir saglabājušās ne tikai jaukas atmiņas, bet arī daži pieraksti:)
Šobrīd atkal "nostrādā" mana atziņa, ka izmest var vienmēr... Drīz patiešām šī lapiņa nonāks papīrgrozā, bet pirms tam šeit pārrakstīsies dažas receptes:)
Neatminos, kāds bija toreizējais sanākšanas iemesls, bet tam arī nav īpašas nozīmes. Bez interneta iejaukšanās, ar dažu pavārgrāmatu un iekrātu recepšu bāzi tapa ēdieni cittautu gaumē ar latvisku piesitienu. Nebija arī nekādas īpašu produktu meklēšanas, viss tika iegādāts visparastākajā pārtikas veikalā vai pie tantiņām:)

Pildīti tomāti rumāņu gaumē

Tomāti, vārītas gailenes, cepta vistas fileja, majonēze, garšvielas.

Tomātiem nogriež augšu, iztīra vidu. Sagriež gailenes un fileju, sajauc ar tomāta mīkstumu, garšvielām, majonēzi un sapilda tomātos, virsū uzliekot nogriezto tomāta "cepurīti".

Ananāsu salāti indiešu gaumē

Konservēti ananāsi, āboli, vārīti kartupeļi, krējums, garšvielas.

Ananāsus un kartupeļus sagriež kubiņos, ābolus sarīvē, sajauc ar garšvielām, krējumu.

Tomātu un gurķu salāti spāņu gaumē

Tomāti, gurķi, sīpoli, nedaudz mārrutka, ķiploka daiviņas, eļļa, etiķis, sāls, cukurs.

Tomātus, gurķus sagriež gabaliņos, sīpolus - gredzenos, mārrutku sarīvē (ja nav svaiga mārrutka, izmanto burciņā nopērkamos). Sajauc eļļu ar sāli un cukuru, piespiež ķiploku, sajauc visu ar pārējām sastāvdaļām.

Siera salāti franču gaumē

Cietais siers, bumbieri, salātlapas, majonēze.

Sieru (izmantoju "Talsu rituli") un bumbieri sagriež kubiņos. Salātlapas saplucina un noklāj trauka apakšu, virsū kārto sieru un bumbierus, kuriem pāri veido majonēzes līkločus.

Pildīti gurķi poļu gaumē

Garie gurķi, vārītas olas, redīsi, zaļumi, krējums, garšvielas.

Gurķus sadala cilindriskos gabalos un izdobj mīkstumu no vienas puses. Olas un redīsus sarīvē, zaļumus smalki sagriež, visu sajauc ar garšvielām un krējumu, iepilda gurķos.

Sviestmaižu torte poļu gaumē

Tostermaize, kūpināta skumbrija, vārītu olu dzeltenumi, citrons, sinepes, mīksts sviests.

Veidoju kā atsevišķus tortes gabaliņus.
Skumbriju saplucina sīkos gabaliņos, olu izberž caur sietu, pievieno citrona sulu, sviestu, nedaudz sinepes, visu sajauc viendabīgā masā.
Rikas griež uz pusēm. Uz pirmās puses uzklāj masu, uzliek atkal riku, atkal masu, - un tā, cik lielu grib to gabaliņu veidot, bet pēdējā ir masas kārta.

Banāni brazīļu gaumē

Banāni, kakao pulveris, pūdercukurs.

Banānus noloba, var sadalīt mazākos gabalos. Sajauc kakao ar pūdercukuru un apviļā tajā banānus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru