trešdiena, 2014. gada 21. maijs

Vardes Vecrīgā

Tiem, kas seko līdzi manam blogam, nu top skaidrs, par kuru Rīgas daļu bija jādomā, izlasot šo jautājumu:)
Kopš studijlaikiem arhitektūra man nav vienaldzīga, diemžēl pārāk maz laika veltu lēnām pastaigām pa pilsētu ar fotoaparātu rokās:)
Nams, kuru 1903. gadā uzcēla pēc arhitekta V. L. N. Bokslafa projekta. Atrodas Amatu ielā 4, Ģilžu kompleksā, šobrīd tur Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, Rīgas pilsētas būvvalde un vēl daži uzņēmumi.  
Todien devos pabildēt dažus konkrētus arhitektūras elementus šajā apvidū un tieši tobrīd man aizmugurē gide vadāja nelielu bariņu latviešu interesentu, šo to dzirdēju arī es:) Īstenībā vardēm tikko biju pasoļojusi garām, tās neievērojot:)
Vardes nav vienīgie "dzīvnieki", kas rotā nama fasādi. Lielo ģildi no augšas vēro lāči:
Uz jumta sēž arī zēns, kurš lasa grāmatu:
Noslēgumā vēl divas bildes:
Turpmākajām dienām sinoptiķi mūs oranži nebrīdina - īstais laiks pastaigām:) Varbūt tiekamies Vecrīgā?:)

2 komentāri:

  1. Paldies par informāciju! ...Un arī aizdomājos-padsmit gadus nostrādāju Vecrīgā, Biržas namā un pēc tam Vaļņu ielā, bet tik pat kā neko nebiju ievērojusi! Tagad pat sīkumos ieraugu daudz vairāk- vai nu tāpēc, ka bieži fotografēju vai cita interese par dzīvi radusies :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cerēju, ka būs kāds ievērojis vien tāpēc, ka tā tāda vieta, bet... es pati arī vispirms pagāju garām:) Secinājums: tomēr vairāk skatāmies zem kājām un/vai pretī:) Aijiņ, es arī pēdējos gados vairāk visādus sīkumus pamanu + meklēju informāciju par to izcelsmi, mērķiem:)

      Dzēst