pirmdiena, 2012. gada 31. decembris

Pārdomas gadu mijā!

Itin nemaz neesmu oriģināla, atskatoties uz pagājušo gadu, bet... pēc nedēļas prombūtnes, vakar vakarā Rīga mani sagaidīja ar stipru lietu, līdz mājām nācās slidot... Šorīt mūsu mājas sētniece ir pastrādājusi, bet citi, kā kurais, tāpēc visi skaistie (ar baltu sniegu saistītie vai vismaz bez slidotavām) plāni ir pārsvītroti, sēžu mājās, divvientulībā ar datoru, dzerot siltu tēju, rakstot šo ierakstu.Vismaz blogam ir paveicies, ka ārā šāds laiks:)
Arī man paveicies, jo visa mana ieplānotā ēdienkarte ir pakārtota manām garšas kārpiņām, tāpat kā visas turpmākās Vecgada vakara izdarības. Šovakar noteikti salīmēšu kolāžu ar nākošā gada sapņiem, jo vairums no 2012. gada vēlmēm ir piepildījušās, un bija arī jauki pārsteigumi, jo vēl pirms gada nedomāju, ka sākšu blogot vai piedalīšos maratonā. Blogpasaulei pateicoties, saņēmu grūdienu vecām iecerēm, tuvāk iepazīstot savas darba apkārtni un atgiežoties pie jūdendstila. Iecere izgriezt papīrā logu un telpu dekorus, apsveikuma kartiņas, arī bija jau sen, tikai pietrūka dažu būtisku lietu, bet pašās marta beigās beidzot viss nokārtojās un sākās papīrdarbu ēra.
Pēdējā laikā es sevi piebremzēju, jo hobijs ir pakārtots savām vajadzībām, tātad - patērēšanas iespējām. Un piebremzē arī dzīve, jo, pēc kāda skumja notikuma novembrī, "pa lielam", varētu teikt, nav tapis nekas. Bet ir domas, par jauniem virzieniem, kā gatavu lietu papildināšanā:
Un pati pamēģināju izlocīt kārbiņas:
Tā fascinēja kolēģes grieztās sniegpārslas, ka pati devos interneta piedāvāto šablonu meklējumos, bet diemžēl, daudz laika tam neveltot, guvu tikai nedaudz iedvesmas, kas pietika divām:
Daudz vairāk sniegpārslas ir šeit:
Jā, esmu dažām pudelēm devusi otro dzīvi, apstrādājot gan ar speciālajām krāsām, gan nagu lakām, gan karsto līmi, bet šogad pirmoreiz dāvanu iesaiņoju šādi:
(Stilizētā eglīte gan īpaši neizdevās fotokadros.)
Lai arī ne viss ir izdevies, kā iecerēts, esmu laimīga, ka esmu mēģinājusi, ka tas noticis ar mani! Bērnībā un skolas gados ar rokdarbiem man bija ļoti vēsas attiecības, tāpēc man šis, tikpat kā pagājušais, gads ir bijis labs sevis pašizglītošanā, par ko nodomāju, lasot horoskopu nākamajam gadam, vārdu sakot, tā jāturpina!
Pēdējā nedēļā ir bijusi arī sajūtu tveršana. Piemēram, regulāri baudot lauku tēju ārā:
Vērojot sikspārņus:
Atrodot kādu lielā mērā ģimeniski vēsturisku (jo bildes autora vairs nav, tāpat kā labajā pusē redzamās asistentes, un, loģiski, arī zivs... bet tāda ir dzīve.) mobbildi:
Par ģimeni runājot, šogad sāku veidot savas dzimtas digitālo koku. Savā ziņā, arī sens projekts, jo, apmēram, ik pa pieciem gadiem, kāds radinieks atbrauc uz dzimteni un dara šīs lietas ļoti nopietnā līmenī, un tā kā vienā no šīm reizēm dzīvojām kopā, aizdomājos par to. Nekur īpaši tālu tikusi neesmu, bet gribētos mācīties no citu kļūdām, un noskaidrot to, ko vēl var noskaidrot no vecākās paaudzes radiem, kamēr viņi vēl mūsu vidū. Tagad saprotu tos cilvēkus, kuri priecājas par vienu atšifrētu teikumu baznīcas grāmatā, jo tie ieraksti ir dažnedažādos rokrakstos un ne latviski... Arī es priecājos, kad caur http://www.lvva-raduraksti.lv/ atradu datus par vectēva dzimšanu...
Vecgada vakars tuvojas, tūlīt nodošos pēdējiem šī gada iepirkumiem un kulinārijas brīnumiem, un varbūt zīlēšu šampanieša burbuļos:


Burbuļu vēstījums:

>> Ja burbulīši no glāzes vidus šaujas augšā taisnā līnijā, gaidāma laime;
>> Vairākas paralēli skrienoša tērcītes - interesanta iepazīšanās;
>> Tērcītes, kas paceļas augšup ar atšķirīgu ātrumu, liecina, ka jaunajā gadā būs daudz neaizmirstamu notikumu;
>> Ja burbulīši pielipuši pie glāzes sieniņām un nemaz nedomā atrauties, stiprināsies draudzības saites un uzlabosies attiecības ar radiniekiem;
>> Gara burbuļu ķēdīte, kas lēnām ceļas augšup, vēsta par nepieciešamību pievērst lielāku uzmanību sev tuvajiem cilvēkiem;
>> Burbuļu līnija, kas nenonāk līdz pašai glāzes augšai, bet apraujas kaut kur pa visu, liecina, ka attiecībās ar citiem jāievēro piesardzība;
>> Vairākas krusteniskas līnijas, kas veido spirāli, ziņo par mīlas dēku;
>> Skaidras, no lieliem burbuļiem izveidojusies līnija paredz labu finansiālo stāvokli.

Korķa vēstījums:
>> Ja korķis no pudeles kakliņa izslīd rāmi un šampanietis neizlaistās, gads savā ritējumā būs mierīgs un vienmērīgs;
>> Ja korķis iznāk ārā rāmi, bet šampanieša putas tomēr izšļakstās, vai korķis izšaujas gaisā, bet šampanietis neizlīst, gads kopumā būs mierīgs un rāms, taču no negaidītiem pārsteigumiem laiku pa laikam neizsprukt;
>> Ja korķis izšaujas griestos un šampanietis bagātīgi plūst no pudeles kakliņa, gads būs nemierīgs un bagāts gar ar patīkamiem, gan nepatīkamiem atgadījumiem.

(šis te man bija kaut kad iekopēts no interneta)

Dzirkstošu un radošu visiem 2013. gadu!

3 komentāri:

  1. Paldies par Tavām pagājušā gada pārdomām, lai nākamajā gadā viss izdodas, lai radošuma dzīves uztvere, veselība un dzīvesprieks vienmēr ar Tevi un Taviem mīļajiem! Laimīgu Jauno gadu!

    AtbildētDzēst