sestdiena, 2012. gada 30. jūnijs

Arī sevi vajag palutināt!!!

Vai nu es par to domātu, ja nebūtu apslimusi (kas tas šogad ir???) Diezin vai... Bet ir tā, kā ir, man šī jaukā, saulainā diena pagāja istabā...
Rītu es vispār pazaudēju, jo, pamostoties darbdienu ierastajā agrumā, sapratu, ka jūtos nelāgi, tāpēc jāsāk ar izgulēšanos.
Vēlāk, baudot tikpat kā jau pusdienu kafiju, nolēmu noskatīties kādu no šī gada filmām. Man nav nekas pret TV, bet mēnesi to neesmu ieslēgusi. Un šī bija pirmā reize, kad biju sagatavojusies kino seansam pie datora, jo tas neatrodas vietā, kur var ērti iekārtoties mīkstās mēbelēs. Gribējās kaut ko jautru, tāpēc sāku testēt komēdijas. 7 - 10 minūtes no katras, kura sākumā piesaistīja pēc nosaukuma, apraksta, bet ilgāk paskatīties nespēju!
Lai uzlabotu garastāvokli, atcerējos, ka ledusskapī man ir vakar satītais lavašs...
Aplēju māllēpju ziediņu tēju, pierīvēju ingveru un aicināju pie sevis Iedvesmas kundzi. Atnāca, bet izturējās diezgan atturīgi. Tomēr pabeidzu griezt vienu sen iesāktu šablonu un arī noklonēju to:)
Beidzot arī nosliecos par labu latviešu filmām, kuras man līdz šim nebija veicies redzēt agrāk - "Kolka Cool" (2011) un "Jāņu nakts" (2007). Kaut arī tas nebija tas, ko šodien gribējās ieraudzīt, katrai no šīm filmām ir sava īpatnība, kas atšķir no citām latviešu filmām. Pirmā pārsteidz ar savu reālumu. Brīžiem iedomājos, nu kādas ētiskās un estētiskās vērtības tā dod - atkal kaujas, lamājas, melo, dzer, nestrādā, treniņbiksēs staigā? Bet tā tiešām mēdz dzīvot, īpaši tur, kur ir bezdarbs:( Otrajā vietām bija par daudz teatrāluma, varbūt no nezināšanas, varbūt tas vajadzīgs, lai prezentētu Latviju pasaulei, nezinu, bet šo filmu bija nedaudz jāpiespiežas noskatīties līdz galam. Patika dažādu valstu aktieru apvienojums Latvijā un Lietuvā uzņemtā filmā, kā arī ārzemnieka skatījums uz Latviju, tradīcijām.
Un šo filmu laikā tapa vēl daži šabloni un viena kartiņa:)
Un ir ļoti labi! Kaut kas padarīts, kaut kas garšīgs apēsts, kaut kas neredzēts skatīts! Ir labi!
Novēlu visām un visiem neaizmirst sevi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru