sestdiena, 2012. gada 12. maijs

Pretī vējam jeb Zoo - 100!

Šo kadru uzņēmu tikai par godu šī bloga etiķetei :) Taču tas bija līdzās mūsu apskates epicentram:)
Šobrīd sāp kājas. Diezgan nežēlīgi jau arī ir nosoļot un noskriet kādus 25km, kad ikdienā treniņu nav! Pirms nedēļas bija kādi 20km, bet tas bija nesteidzīgāk, šodien vienkārši brīžiem bija tik auksti, ka glābos skrienot. Un vēl priekšā viens pārbaudījums pēc nedēļas, līdz tam gan gribētos patrenēties jūras krastā, bet diezin vai sanāks.
Pēdējos pārgājienos gadās kādi īpašie mirkļi. Atkal (kā bērnībā) baudīju zaķkāpostus. Beidzot aizgāju uz mūsu pašu Zoo pavasarī, jo parasti būts tikai vasarā un vienreiz - ziemā. Gandrīz jau atkal neiznāca, bet nu tādas ašās plānu maiņas, un, ups! patīkams pārsteigums - 50 % atlaides :)
Pēc šī apmeklējuma gan ir sajūta, ka tagad ilgi turp nedošos. Šoreiz neguvu cerēto piepildījumu. Tik daudz tukšu aploku. Pavasara trumpis ir mazuļi, bet no dabas viedokļa, jaunajām māmiņām nepieciešams miers, nav brīnums, ka viņas atļaujas paslēpties no trokšņainajiem vērotājiem. Ar īpašu nebēdnību izcēlās vien kazu saime, - kazlēni spriņģoja no sava aploka pie aitām, mātes pakaļ, pa ceļam ļaujoties samīļot, pakasīt un apmeklētājiem taču arī patīk darīt to, kas nav ļauts:)
Rīgas Zoo jau simts! Par godu jubilejai izveidota arī šī puķudobe, kura pamanāma pa gabalu no dažādām vietām. Šogad viens no populārākajiem ir tīģerēns Klifs Grants, kuram pēc operācijas palīdz atlabt draudzene un fizioterapeite - sunenīte Prada. Šis ir vēl viens Zoo trumpis:
šeit Prada lielāka
šeit Klifs Grants lielāks 
Arī šodien viņi abi bija kopā. Klifs Grants gan lika pagaidīt. Nezinātāji, ieraugot suni tīģera aplokā, apgriezās un gāja prom, nodomājot, ka te neviens nedzīvo:) Pats tīģeris gulšņāja ievas paēnā, bet ar acīm visu laiku sekoja draudzenei. Prada tiešām ir ļoti kustīga. Un kad viņa pazuda tīģera skatam, tas slinki trausās kājās. Abu dauzīšanos gan nesanāca kvalitatīvi nofotografēt, jo pārāk tālu
Jā, interesanti, neierasti, bet spēku samēri tik atšķirīgi, cik tas vispār ir droši???
Nākamo reizi es Zoo varētu iegriezties, kad būs ziloņi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru