sestdiena, 2012. gada 14. aprīlis

Vārnas

Pēdējos pavasaros pa logu varu vērot vārnu rosību. Viņas ne tikai uzlasa zemē guļošos zarus, bet plēš arī koku mizu, pievāc sadzīves atkritumus, lai saremontētu ligzdu. Tāpēc būs viņām tas gods tapt "aprunātām" šajā ierakstā:)
Tā kā pēdējie Ziemassvētki bija bez sniega, silti, vārnām dullums bija uznācis jau ap tiem, - kas to zin kā tas viss būtu beidzies, ja beidzot neuzsnigtu.
Lai rakstītu šo ziņu, pagoglēju , un vīlos piedāvātajā informācijā, jo manējā vārniene sēž ligzdā no marta beigām, bet Vikipēdijā u.c. par perēšanas laiku uzrāda laiku no aprīļa beigām līdz maija beigām. Papucis tagad rūpējas arī par perētāju - viss tiek pienests uz paplātes. Ligzda gan uzcelta ļoti pārdomātā vietā, jo apakšstāvā gādīgas tantes ierīkojušas baložu barotavu - un tas nekas, ja tur izber sausiņus, jo vārna tos aiznes uz peļķi izmērcēt, lai būtu ērtāki lietošanai. Tāpat atrodas ļautiņi, kuri šo to izlidina pa logu, netālu arī atkritumu konteineri, un ietves, kur, īpaši mazie bērni, nozaudē ēdamlietas. Reiz ielas otrā pusē bija izbiruši čipsi, sākumā vārnas mielojās, bet tad sāka aprakt (vispirms izplēsa velēnu, tad dobītē ielika pāris čipsus, un velēnu atkal virsū!). Cilvēki jau sen novērojuši, ka šie putni ir ļoti gudri. Manējām vārnām laikam izveidojies arī mīlas trijstūris, jo kaut kādu iemeslu dēļ, dažkārt dāmas tuvumā grib uzturēties vēl viens un tad tas otrais ir neganti dusmīgs, ir pat bijusi plēšanās uz ielas.
Aizrāvusies ar vārnām, uzgāju šādu video:
http://tv.delfi.lv/video/1HN18yNq/
Un vēl šo to:
nejaucības
slāpes

Bet ja gribas pavingrināt mēli kopā ar vārnām, tad noderēs:
 
Vārrna karrina kārrnā kaklā grreznas krristāla krrelles. Garras krelles! Garras krelles! Vārrnu kar-karrnevāls! Karr!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru