pirmdiena, 2016. gada 25. jūlijs

Taureņu klase

Taureņu klase - tā domās nosaucu dažu dienu darbošanos jūlija sākumā.

Kā jau esmu minējusi, atvaļinājums nav prognozējams. :) Lielākoties es laicīgi zinu, kur un ar ko pavadīšu laiku, kad uz darbu nav jāiet. Un lielākoties tajā visā ir maz laika, kas ir mans un vienīgi mans. Bet šogad materializējās manas kolēģes vēlējums. Kaut īsti vairs neatceros, kā tas skanēja, bet es zinu, ka tas ir tas, ko viņa domāja. :)

Man tā ir liela bauda - dažas dienas padzīvot radošā bardakā. Kad ir uz dīvāna, uz grīdas papīri pa vienam vai pa kaudzītēm izlikti... kad uz galda visi dekoratīvie caurumotāji, paliktnis, lineāls, zīmulis, dzēšgumija, šķēres, skalpelis, puspērles un strazas, abpusējā līmlente, auduma lentes, mežģīnes un visādi citādi štruntiņi, kas var noderēt... Un es nevaru to visu pēc darbošanās novākt, sakārtot, ja idejas ir, jo tas būtu kā apgriezt spārnus domu lidojumam. Un pēc dažām stundām vai nākamajā dienā es atkal sēžos pie galda un čubinos.

Šajā, ko nodēvēju par taureņu klasi, skalpelim bija atvaļinājums. :) Te ir dekoratīvo caurumotāju uznāciens. Tā pa vieglo, varētu teikt. Un reciklējot kalendārbildes un vēl šo to. Sākās gan viss dēļ taureņiem. Par to, ka veidoju teorētisko materiālu darbam, ka Pinterestā man viņu daudz, ka izprintēju...

Šai atklātnei izmantots zaļš kartons, glancētas bildes no veca kalendāra un puķu sēklu paciņas, dzelteno toņu strazas un darbināti četri dažādi caurumotāji: stūriem, ziediem (2) un taureņiem.
Šīs pamatā rozā kartons. Izmantotas dzelteno toņu strazas. Ziedi no glancēta kalendāra bildēm, izspiesti ar diviem dažādiem caurumotājiem. Atklātnes stūriem - speciālais stūru caurumotājs. Puķu kāti un lapiņas iezīmētas ar pildspalvu.
Atklātnes sarkanais kartons ir ar dekoratīvu reljefu, tāpēc virsū nekā daudz: zvaniņi savākti pēc stūru caurumotāja, ar kuru darbojos citā projektā darba ietvaros. Šīs stūru caurumotājs ar taureņa motīvu. Cauri izvērta dzeltena auduma lentīte, uz kuras uzvērta dekoratīva poga - sirsniņa. Pogas krāsa saskaņota ar strazu krāsu.
Pamatam izmantots zaļš kartons. Izmantoti: 3D caurumotājs - putni, nospiedumu veidotājs - zieds, stūru caurumotājs - taurenis, zaļa lentīte ar zelta diegu, zilas strazas.
Kompozīcija veidota uz rozā kartona. Izmantota balta vienreizējā salvete ar mežģīņotu maliņu. Ar caurumotāju izspiesti divi 3D taurenīši, kuriem pielīmētas dzeltenas strazas. Zilajam taurenim vidū pielīmēta jau agrāk izgatavota rozīte no zeltīta papīra.
Šīs atklātnes pamatā zaļš kartons. To rotā gan dzeltena, gan rozā spalvas. Izmantots arī dzeltens glāzes paliktnis no papīra un daudz zilas strazas.
Arī šī veidota uz zaļa kartona, kurā iespiesti daži taureņi ar nospiedumu veidotāju. Ar dekoratīvo malu caurumotāju izveidota papīra mežģīne, kuru rotā gaiši zilas puspērles. Atklātnes stūri apstrādāti ar speciālo stūru caurumotāju.
Šai atklātnei izmantots oranžs kartons ar dekoratīvu reljefu. Stūri veidoti ar speciālo caurumotāju, gar malām izspiesti 3D taurenīši. Līdzās taurenim ziedi, kuri reciklējušies no kalendāra. Ziedu vidiņos pielīmētas oranžas strazas.

Tas tapa laikam divās dienās. Šovasar dzima arī citas taureņu kartiņas, bet ārpus šīs klases ietvariem.

2 komentāri:

  1. Jāsaka kā Ziedonim - taureņu uzbrukums! Tik skaisti un daudzveidīgi.
    Bija atkal skrapbukinga nodarbība te tuvumā, un ak, šoreiz es nevarēju tikt... Arī uz kaligrāfijas nodarbību netiku :( Biju citur vajadzīgāka.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es tad parasti domāju, ja nesanāca, tad šoreiz nevajadzēja :)

      Dzēst