trešdiena, 2016. gada 27. aprīlis

Ballei sniegs netraucē:)

Pēc aukstās nakts - solītais siltums :) Ar vēja piešprici. Bet krūmiņi un kociņi ziedos - baltās aličas un dzeltenās forsītijas šur un tur pa Rīgu... Uzvaras parka sakuras rozīgākas (plaukstošākas) ar katru jaunu dienu... Operas magnolija arī gatava apburt ar savu krāšņumu...

Bet vēl nupat, pirms četrām dienām lija visu dienu un pa vidam vēl krita sniegs. Bija ziemīgi auksts... "Ziemeļblāzmā" speciāli nobildēju šo gleznu - tā ideāli raksturoja šo dienu.
Suni ārā no mājas nedzītu, bet pašai biļete uz balli - "Balli Savojā":) 
Atgriežoties vēl pie gleznas, arī pie "Ziemeļblāzmas" pirms operetes tieši tāds skats - krāsaini lietussargi, dāmas kleitās un augstpapēžu kurpēs.
Skatuves iekārtojums diezgan necils, toties Jurates Jurjānes - Silakaktiņas radītie tērpi - ooo! Tie ir jāredz dzīvē - daudz, daudz iespaidīgāki nekā skicēs :)
Kā jau ballē, arī deju daudz, kaut dažam labam solistam ritms lika pasvīst... :) Vienīgais, kas man nepatika, duetos ne vienmēr dziedošie uzlūkoja viens otru, taču izlasīju arī par iemeslu - "Ziemeļblāzmā" nav pareizā akustika, ir dziedāts bez mikrofoniem un tāpēc jāvēršas uz skatītāju pusi; tagad ir mikrofoni, bet solistiem vēl jāpierod, ka viņus dzird :)
 Pagaidām vēl diezgan maz izrāžu atrādīts publikai. Svētdien "balli" pagodināja arī pats prezidents ar kundzi :) 
Šosezon Rīgā laikam vairs izrādes nav paredzētas, bet gan jau rudenī būs atkal! Tiešām vērts aiziet :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru