piektdiena, 2015. gada 7. augusts

Zemeņu sapnis

Kādā jūlija naktī nosapņoju, ka cepu torti. Putukrējums, zemenes... mmm:) Un ciemos pie manis atnāca Mildiņa no "Ugunsgrēka" un vēl dažas dāmas cienījamos gados... Mildiņa tā slavēja iznākumu:)
Jā, bet ko tas nozīmē, redzēt zemeņu torti sapnī??? Cept to... Sapņu tulks man ieteic atteikties no iesāktā, jo tas varot atnest nelaimi...Taču zemenēs slēpjas kaut kas starp skūpstiem, mīlestību, vēlmju piepildījumu, labiem jaunumiem... Par putukrējumu man ziņu nav:)
Man sanāca tā - paziņoju lieliskus jaunumus, ka ar mīlestību ļaušu rasties zemeņu tortei savā virtuvē:)
 
Tik neticami nu jau šķiet, ka skolas gados vēlme bij', bet tortes, kūkas nepadevās, pareizāk, biskvīts... Iespējams, cepeškrāsns vaina:( Sekoja daudzi gadi, kad eksperimenti nebija prātā, līdz 2013. gada 31. augustā mūsos bija tik liela apņēmība, ka centāmies ļoti... mums pat elektriskā miksera nebija... Taisnību sakot, otrreiz uz ko tādu vairs nebiju gatava parakstīties, bet, cepot nu jau trešo torti, tāpat nācu blogā pārlasīt knifus, lai nebūtu jābaidās par galarezultātu. Nu jau tās vairs nav roku mocības un arī laika ekonomija ievērojama:) Jāpiebilst, ka tagad visu daru pareizāk, arī mīklu jaucu katrai kārtai. Biju plānojusi trīs, bet biskvīts tā pacēlās (izdevās arī tik smuki porains:) ), ka sapratu, pietiks ar divām kārtām. 
Vai skaitlim 31 ir kaut kāds maģisks spēks? Zemeņu torti arī cepu 31-ajā datumā - savā vārda dienā:) Oi, pirms tam gandrīz "aplauzos", bez maz jau nelaimīgi tirdziņā skatījos te uz ķiršiem, te mellenēm, līdz pie viena galda sastapos ar nosapņotajām ogām (tā patiešām bija vienīgā vieta, kur tās tomēr bija!)
Un tad jau mājas, virtuve un rosība! Biju muļķīgi iedomājusies, ka sablendēšu zemenes un uzziedīšu uz biskvīta. Pārāk šķidra tā masa... Toties nedaudz to pieliku putukrējumam.
 
Zemenes izkārtoju sagrieztā veidā: gan pa vidu, gan virsū uz tortes:
Zemeņojoties sakārojās arī piena kokteili:)

2 komentāri:

  1. Nu kā te lai strādā, ja tik kārdinoši kūku kāds rāda piektdienas rītā :) ņamm

    AtbildētDzēst